Een exotisch interieur dat betovert met kleur? Ontdek onze tips

De zomer staat voor de deur. En dat mag zich best vertalen in onze interieurs. Ben je een echte wereldreiziger die zich graag onderdompelt in verschillende stijlen, invloeden en verhalen? Dan is een exotisch interieur misschien wel iets voor jou. Hierbij wordt de nadruk gelegd op vintage vormen, kleur, exotisch hout en een vleugje cultuur.

Breng de sfeer van exotische reizen en tropische paradijzen naar je interieur dankzij onze tips hieronder!

Let’s get tropical

Een exotisch interieur dat betovert met kleur? Ontdek onze tips

Een exotisch interieur zou geen exotisch interieur zijn zonder het gebruik van bruintinten, rood, oranje. Deze (en ook andere natuurtinten) voeren je meteen naar verre bestemmingen met een warm klimaat, net zoals turkoois en citroengeel dit doen. Deze kleuren kun je op verschillende manieren in je interieur brengen, bijvoorbeeld in de vorm van grotere stukken, maar evengoed in de vorm van kleinere decoraties en kaarsen.

Ook kussens en plaids met exotische prints, zetten meteen de juiste toon.

Niet bang van behang

Een exotisch interieur dat betovert met kleur? Ontdek onze tips

Je interieur een extra exotisch tintje geven? Overweeg dan zeker tropisch behangpapier of een wandpaneel met een junglelandschap. Een mooi behang met bamboemotief, bijvoorbeeld, zorgt meteen voor het gewenste effect, zeker als je daarbovenop planten in je huiskamer plaatst. Palmplanten en bananenplanten zijn the way to go als een exotisch interieur je doel is. Ga in ieder geval voor opvallende planten met grote bladeren, en groepeer deze ergens in de kamer. Door te werken met niveaus, creëer je de juiste sfeer.

Tip: Hang spotjes op die tegen de muur gericht staan om zo je behang de volledige aandacht te geven!

More is more

Een exotisch interieur dat betovert met kleur? Ontdek onze tips

Ook voor glas is ruimte in een exotisch interieur. Glazen stolpen en karaffen vangen licht en reflecteren, wat de ruimte meteen tot leven brengt. Ook Afrikaanse (dieren)decoratie mag niet ontbreken. Het resultaat mag er wezen!

mm
Melissa Stevens

Marketeer at POMAX and travel addict

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *