Tafeldecoratie tips voor schitterende buitenmaaltijden

De zon heeft zijn weg gevonden naar ons land, en dat betekent dat we weer massaal de tuin opzoeken, de barbecue van stal halen en met vrienden en familie genieten van zalige buitenmaaltijden. Want zeg nu zelf: wat heb je meer nodig dan warm weer, een hapje & een drankje, en goed gezelschap?

Als je graag gezellig tafelt tot laat op de avond, dan mag een mooi aangeklede feesttafel natuurlijk niet ontbreken. Dankzij de tafeldecoratie tips hieronder wordt elk tuinfeest een geslaagde ervaring!

Tafeldecoratie tips voor schitterende buitenmaaltijden

Tafeldecoratie tips: de basis

Een tafelkleed? Dat mag je achterwege laten. Tegenwoordig zie je almaar vaker de combinatie tafelloper-placemats terugkomen. Deze laten toe om op een subtiele manier een sfeer te scheppen, zonder de focus weg te halen van je karakteristieke houten tuintafel en natuurlijk je bereidingen. Ga bij voorkeur voor grijs, groen of blauw — daar zie je minder snel de onvermijdelijke vlekjes op die sowieso gepaard gaan met een buitenmaaltijd.

Tafeldecoratie tips voor schitterende buitenmaaltijden

Als het aankomt op servies, ga je het best voor een frisse en zomerse uitstraling. Bloemen en happy kleurtjes, bijvoorbeeld, bezorgen je gasten meteen een gelukkig gevoel en zien eruit om van te smullen!

Tip: Aarzel niet om verschillende borden en kommetjes te mixen en te matchen. Verschillende soorten servies door elkaar gebruiken, zorgt voor een mooi en gezellig effect.

Groen op tafel

Tafeldecoratie tips voor schitterende buitenmaaltijden

Op een tuinfeest zit je buiten, dus waarom niet de lijn van groen, planten en bloemen doortrekken naar de feesttafel? Schik takken, bladeren of bloemen in mooie vazen ter versiering. Ook met een zelfgemaakt bloemstuk scoor je sowieso… De vele kleurtjes maken meteen vrolijk!

Moet er nog licht zijn?

Tafeldecoratie tips voor schitterende buitenmaaltijden

Tafelen begint misschien onder de stralende zon, maar natafelen kan doorgaan tot lang na zonsondergang. Aangepaste verlichting mag dus niet ontbreken. Lichtjes komen in allerlei vormen en kleuren, en ook lampions of kaarsjes zijn altijd een topper. Heb je bomen in de tuin? Gebruik ze dan om lichtjes in te hangen.

mm
Melissa Stevens

Marketeer at POMAX and travel addict

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *