Pastel in je interieur? De zomertrend voor elke kamer in huis

Pastelkleuren zijn echte toppertjes in huis. Ze fleuren je interieur meteen op en brengen leven in de brouwerij, maar dan op een rustige manier en zonder overdreven te zijn. Vroeger werden pastelkleuren vooral gebruikt in kinderkamers, maar dat is niet langer het geval. Pastel geeft aan elke ruimte meteen een zomerse toets. Je kunt ze met andere woorden perfect gebruiken om in de achtergrond sfeer te brengen, in eender welke kamer.

Verkies je schelproze of lila? Amandelgroen of poederblauw? Aan jou de keuze!

Veel schakeringen, nooit overheersend

Pastel is de ideale oplossing als je een einddoel levendig, maar toch rustig en zacht resultaat is. Weetje over pastel: de basis is altijd zuiver wit, welke wordt gekleurd met een van de primaire kleuren. Het resultaat is een lichtere versie van het oorspronkelijke pigment. Door te spelen met de hoeveelheid pigment, krijg je verschillende schakeringen van dezelfde kleur. Dankzij de witte basisverf zal de intensiteit van het pigment echter nooit overheersen.

Alles is mogelijk met pastel in huis

Het hoeft waarschijnlijk geen betoog dat je met pastel echt alle kanten uit kunt. Sommige mensen kiezen voor een hele muur in pastel, andere gaan voor meubilair in zachte pastelkleuren en nog andere kiezen voor subtiele accessoires in pasteltinten. Denk bijvoorbeeld aan muntgroene kussentjes of een zachtroze plaid. Of wat dacht je van pastelkleurige lampenkapjes? Ze maken het licht meteen een stuk zachter!

Ook een kastje of een boekenplank verven in een pastelkleur, is natuurlijk een optie om pastel in je interieur te brengen!

Pastel combineren met …

Extra pit brengen in je interieur? Combineer de zachte pastelkleuren met harde of felle kleuren. Pastel werkt bijvoorbeeld goed met zwart of aardetinten, maar ook met fluokleuren gaan ze goed samen. Denk bijvoorbeeld aan een pastelroze muur waarbij een felroze fauteuil wordt geplaatst. Deze combinatie geeft je interieur meteen extra schwung. Je kunt uiteraard ook gaan voor felgekleurde accessoires om power te brengen, onder meer in de vorm van een lamp, een kussen of een tapijt. Waar wacht je nog op?

mm
Melissa Stevens

Marketeer at POMAX and travel addict

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *