De mooiste feesttafeldecoratie voor een geslaagd eindejaar!

De eindejaarsperiode is misschien wel de gezelligste periode van het jaar. Gezellig tafelen met vrienden en familie, cadeautjes uitwisselen, sfeervol verlichte huizen en straten… Maar wat ons pas helemaal in de kerststemming brengt, is een tafel die feestelijk is aangekleed. De hapjes en de feestmaaltijd zijn natuurlijk belangrijk, maar een originele en zorgvuldig uitgekozen tafeldecoratie gaat voorop.

Op zoek naar inspiratie om je feesttafel klaar te stomen voor de fijnste periode van het jaar?

Eerste stap: servies

Feesttafeldecoratie mag best klassiek zijn, daar is niets mis mee. Meer nog, het zorgt voor nostalgie in de meest sfeervolle tijd van het jaar. De eerste stap? Feestelijk servies met retro-accenten. De bowls en borden van de MYSTERIOUS-collectie zijn gemaakt van porselein en voelen meteen erg gezellig aan dankzij hun mooie tekening. Je hebt natuurlijk ook altijd de MAIKO- en SAKURA-collecties – de patronen en kleuren van deze porseleinen pareltjes zijn niet te versmaden!

Je feesttafel decoreren: bestek en toebehoren

Mooi servies gevonden om je feesttafel mee aan te kleden? Mooi zo! De volgende stap is feestelijk bestek. Tip: ga voor goud om je tafel helemaal te doen schitteren.

Laat verder zeker niet na om uit te pakken met decoratieve bordjes zoals deze bladvormige kunstwerkjes:

Een gietijzeren theepot maakt op zijn beurt indruk bij het dessert!

Kaarsen mogen niet ontbreken

De donkere winterperiode is hét excuus om kaarsjes aan te steken en het gezellig te maken in huis. Ook aan de feesttafel is er voor kaarsen zeker een plaatsje weggelegd. Je kan verschillende richtingen uit: experimenteren met vormen en licht, werken met kleur, een combinatie van beide of andere methodes… Je kan het zo gek niet bedenken!

Wij zijn vooral fan van de gezandstraalde kaarshouders van de BROCELIANDE-collectie. Deze theelichtjes met boompjes op maken je feesttafel pas helemaal af!

mm
Melissa Stevens

Marketeer at POMAX and travel addict

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *