Een kleine kamer inrichten? Ga voor de juiste decoratie!

Geloof het of niet, maar het is perfect mogelijk om een kleine kamer toch groots in te richten. Met de hulp van plaatsbesparende meubels en accessoires, bijvoorbeeld, kun je zelfs uit een compacte ruimte het meeste halen. Een kleine kamer inrichten, vraagt iets meer creativiteit, dat is waar, maar er zijn gelukkig enkele doeltreffende trucs die altijd werken.

De eerste tip? Benadruk de hoogte van de kamer! Staande lijsten aan de muur, gordijnen die doorlopen van vloer tot plafond, een grote boekenkast tegen de muur… Het zijn maar enkele van de mogelijkheden.

Licht en luchtig

Zware elementen horen niet thuis in een kleine kamer. Ga bij voorkeur voor lichte en elegante stukken die het ruimtegevoel niet wegnemen. Stoelen en bijzettafels met een licht onderstel, zijn the way to go! In de SPIRITUAL collectie kun je niet missen met deze:

Bij het inrichten van een kleine kamer, geldt het aloude ‘Overdaad schaadt’. Overdadige lampenkappen en een overdreven gebruik van decoratiestukken werken averechts in een kleine kamer. Wat natuurlijk niet wegneemt dat decoratie wel degelijk kan. Meer nog, een paar strategisch geplaatste fotolijstjes en kaarsjes maken de kamer net gezellig, zolang het maar licht en luchtig blijft.

Tip: kies voor multifunctionele meubels en kasten met greeploze deuren om het zicht in de kamer zo min mogelijk te onderbreken.

kleine kamer inrichten accessoiresAlles netjes opgeborgen

In kleine kamers beperk je rommel en rondslingerende items het best tot een absoluut minimum. Opbergruimte is de sleutel – haal een paar mooie opbergdozen in huis voor grotere stukken, en hou je bureau of bijzettafel clean met deze schattige opbergdoosjes.

Hout en marmer, het blijft een geslaagde combinatie!

De kamer vergroten

kleine kamer inrichten spiegelsEen kleine kamer inrichten zodat deze groter lijkt? Dan moet je een paar visuele trucs toepassen. Het gebruik van glas, spiegels en staal doet de ruimte meteen een stuk groter aanvoelen. Vooral een slim gebruik van spiegels kan het verschil maken.

Laat je verder niet vangen door alleen maar wit te gebruiken. Het vergrotende effect is pas helemaal verbazend als je wit combineert met individuele kleuraccenten. Doordat het oog wordt ‘rondgeleid’ in de kamer, lijkt de kamer een pak ruimer.

mm
Margot Holmgren

Social media at POMAX and a fanatic chocolate lover!

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *