Je interieur urban chic maken? Deze elementen mogen niet ontbreken

Na een drukke dag op het werk komen we graag thuis in een rustgevend interieur. Maar dat eenvoudig en rust hetzelfde betekenen als ‘saai’, klopt helemaal niet. Meer nog, een urban chic interieur blinkt uit in soberheid, zonder in te boeten aan hipheid. Een trend die we tegenwoordig vaak zien terugkomen, is het combineren van landelijke en stedelijke elementen tot een nieuw en eigentijds geheel.

Of urban chic alleen mooi tot uiting komt in een industriële ruimte of een eclectische loft? Helemaal niet!

Neutrale kleurtonen

Je interieur urban chic maken? Deze elementen mogen niet ontbreken

Eender welk interieur kan een urban chic-makeover krijgen. De eerste stap? Het gebruik van neutrale kleuren en tinten, alsook het overboord gooien van te drukke patronen. Ga voor meubels en elementen met een rechttoe-rechtaan design die stijl en simplisme ademen.

Geef je muren een kleur die past bij je meubels. Een donkerbruine stoel, bijvoorbeeld, gaat mooi samen met lichtbruine muren, net zoals zwarte meubels goed accorderen met grijze muren.

Pak uit met een eyecatcher

Je interieur urban chic maken? Deze elementen mogen niet ontbreken

Een kunstige blikvanger (bijvoorbeeld aan de muur) met een felle kleur, is een must-have in een urban chic interieur. Een kunstwerk of een creatief element hier en daar, brengen je interieur namelijk helemaal tot leven. Het is meteen ook de manier om je sobere muren te contrasteren. Je interieur is eigenlijk de stille achtergrond voor de kleur, het design of de geometrische vorm die je in de picture zet.

Rake accenten

Met kussens of andere accenten, zoals bijvoorbeeld vazen, werk je de ruimte af. Let wel dat je extra elementen beperkt tot een minimum. Verder geef je het best de voorkeur aan lichte kleuren zoals salie, lichtgrijs en lavendel.

Je interieur urban chic maken? Deze elementen mogen niet ontbreken

Tip: Chroom en grijs getint glas zijn een mooie go-to voor bijvoorbeeld een bijzettafel of koffietafel in lichtbruine ruimtes, terwijl wit hout en mat glas mooi passen in witte interieurs.

mm
Melissa Stevens

Marketeer at POMAX and travel addict

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *