De geheimen van een hedendaags en tijdloos interieur

Sommige interieurs blijven langer overeind dan andere. Dat komt omdat ze tijdloos werden ingericht, waardoor ze niet al bij de volgende mode, hype of trend gedateerd zijn. Deze interieurs blijven trendy, net omdat ze niet zijn gestoeld op kortstondige grillen of voorbijgaande rages. De insteek: een tijdloos en blijvend karakter, elementen die lang mee gaan en een interieur dat niet gaat vervelen, zelfs na vele jaren.

Hoe je dat precies aanpakt, de inrichting van zo’n hedendaags en tijdloos interieur? Enkele tips om deze stijl zelf toe te passen!

De basis: neutrale kleuren

De eerste stap richting een tijdloos interieur? Neutrale kleuren die de tand des tijds doorstaan! Je hoeft trouwens niet noodzakelijk voor wit te gaan, ook grijs en beige behoren tot de mogelijkheden. Of je kunt afwisselen, natuurlijk … Het is in ieder geval zaak dat je kiest voor neutrale tinten als tijdloze basis voor de rest van het interieur. Opvallende kleuren zijn daarvoor minder geschikt. We geven het namelijk op een blaadje: kleuren als knalrood en felgroen ben je al snel moe gezien.

Ga voor een rustige, functionele inrichting

Een tijdloos interieur laat zich geen modegrillen opdringen, maar is functioneel ingericht. Dat is trouwens geen synoniem voor ‘saai’. Kies meubels en stukken die mooi passen in de ruimte en een meerwaarde vormen, zonder dat deze over the top zijn. Overdreven patronen en vormen laat je het best achterwege – ga in een tijdloos interieur voor doordacht en rustig. Persoonlijkheid mag uiteraard!

Accessoires brengen persoonlijkheid

Je interieur voorzien van extra punch, bijvoorbeeld door het gebruik van een bepaalde kleur, een patroon of een materiaal waar je van houdt? Schakel de hulp in van accessoires. Overdrijf natuurlijk niet en zorg dat de hulpstukken altijd in verhouding zijn tot de beschikbare ruimte. Hou het elegant en kies het liefst voor een groter accent in plaats van verschillende kleintjes.

Less is en blijft more, zeker in een hedendaags interieur! Accentaccessoires mogen in geen geval de ruimte domineren …

mm
Melissa Stevens

Marketeer at POMAX and travel addict

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *