Art-deco in je interieur? Ga voor romantiek!

Goed nieuws voor wie helemaal verliefd is op de Franse art-decostijl: met enkele rake accessoires is het perfect mogelijk om je interieur een ‘jazzy’ look aan te meten.

Art-deco grenst aan het bombastische, maar blijft bovenal fundamenteel elegant. Vooral niet-traditionele vormen mogen niet ontbreken – denk bijvoorbeeld aan verchroomd staal, geometrische figuren, en vooral véél versiering. Ook Aziatische invloeden zijn zeker op hun plaats in een art-deco-interieur.

Weelderig en stoer

Er zijn verschillende manieren om art-deco in je interieur te brengen. Het uitgangspunt is echter altijd kwaliteitsvolle materialen in combinatie met rijke kleuren zoals paars, geel, goud en rood, het liefst in weelderige motieven en patronen. Het effect? Een interieur dat verwijst naar verre bestemmingen!

Klassieke stukken mogen niet ontbreken, al moet er een zeker evenwicht zijn tussen vintage en modern. Paneeldeuren en donkere kasten komen zoveel beter tot hun recht naast frisse en trendy elementen. Weelderig + modern = art-deco.

Spiegelende voorwerpen

Wat de art-decostijl zo typeert? Gelaagde verlichting, laqué en gepolijst hout en spiegelende voorwerpen. Spiegels en glazen items, bijvoorbeeld in de vorm van tijdloze theelichthouders, zijn met andere woorden een must. Fantastisch om te zien toch? Je wordt ongetwijfeld helemaal verliefd op je nieuwe interieur!

Art-deco en kunst

Een art-deco-interieur is niet compleet zonder kunst. Maar maak je geen zorgen: je hoeft geen dure werken in huis te halen voor een geslaagd resultaat. Een kleurrijk aquarelschilderij, een klein (stand)beeld(je) of een strategisch geplaatst glas-in-loodpaneel kan al wonderen verrichten.

mm
Melissa Stevens

Marketeer at POMAX and travel addict

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *